Mediation?

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil met de hulp van een neutrale conflictbemiddelaar: de mediator. Voor bijna elk geschil is er via mediarion een oplossing, die voor de betrokken partijen aanvaardbaar is. Vaak zien partijen zelf die oplossing niet , omdat ze emotioneel in het conflict verwikkeld zijn. Hulp van een mediator brengt daarin verandering.

De mediator neemt geen standpunt in, maar helpt de partijen om samen een oplossing te vinden, waarmee ze tevreden zijn. Vandaar dat steeds meer geschillen opgelost worden door mediation, zowel in persoonlijke als in zakelijke geschillen.

Mediation kent een groot aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van geschillenoplossing.
De belangrijkste daarvan zijn:
- snelheid
- kostenbeheersing
- informele procedure
- deskundige begeleiding
- actieve rol van partijen
- ruimte voor creatieve oplossingen
- geen onnodige beschadiging van relaties
- gezamenlijke oplossing en dus hoge acceptatiegraad
- gezamenlijke oplossing en dus win-win resultaat.

Bent u geïnteresseerd in mediation? Maak dan nu direct een afspraak!


Nieuwsbrief

Onze mediators

Workshops